[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Jizdan participă la Reuniunea Consiliului de Asociere R. Moldova – UE
1 Aprilie

În perioada 31 martie – 1 aprilie 2017, ministrul Afacerilor Interne face parte din delegația guvernamentală a Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Pavel Filip, care participă la cea de-a treia reuniune a Consiliului de Asociere RM – UE, la Bruxelles, Belgia, transmite CURENTUL.

În cadrul reuniunii oficiale au fost discutate progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în implementarea Acordului de Asociere RM – UE și rezultatele obținute în cadrul cooperării cu organizațiile internaționale.

Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a vorbit în intervenția sa din cadrul evenimentului despre Strategia de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, care prevede crearea unui serviciu polițienesc modern în conformitate cu cele mai bune standarde și practici UE, despre necesitatea implementării sistemului dual de ordine publică și securitate, în particular Poliția și Carabinierii, dar și despre Strategia națională de ordine și securitate publică pentru anii 2017-2020 care prevede consolidarea protecției persoanei, a siguranței societății și statului.

Ministrul de Interne a reiterat despre schimbările care au avut loc pe segmentul afacerilor interne de la reuniunea din 2016, dar și despre rolul deosebit pe care îl au partenerii noștri europeni în procesul reformelor inițiate.

„Relaţiile de colaborare între RM și UE ne oferă posibilitatea la o transformare continuă a Republicii Moldova într-o țară europeană modernă. Consolidarea acestor relaţii cu UE este un obiectiv național și o aspirație pe termen lung la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri, prin crearea standardelor europene de democrație și prosperitate. Prin proiectele implementate și susținute de către colegii europeni tindem să apropiem polițiștii de comunitate, chiar și prin conceptul de Poliție Comunitară”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Totodată, ministrul de interne a accentuat faptul că toate reformele, inițiativele de dezvoltare și modernizare care au loc în cadrul sistemului de Interne din țara noastră, sunt direcționate spre beneficiul cetățeanului.

De asemenea, urmare a rezumării bilanțului obținut de către țara noastră în ceea ce priveşte implementarea Acordului de Asociere , au fost trasate prioritățile pentru perioada următoare.

Acordul de Asociere reprezintă pentru MAI un instrument de consolidare instituțională și dezvoltare managerială, care contribuie inclusiv la modernizarea instituție.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților