[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe: R. Moldova își are interesele naționale și linii roșii peste care nu putem trece
28 Noiembrie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, susține că orice națiune își are propriile interese naționale și linii roșii peste care nu se poate trece, transmite CURENTUL.

Ministrul spune, pentru Radio Europa Liberă, că R. Moldova este obligată să mențină un dialog constructiv cu toți partenerii.

„Orice națiune, inclusiv Republica Moldova își are interesele naționale, își are acele linii roșii peste care nu putem trece sub nicio formă, respectiv, reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova, suntem obligați să menținem un dialog constructiv, pragmatic cu toți partenerii pe care îi are țara noastră pe arena internațională, inclusiv cu Federația Rusă. Deci, nu este vorba despre vânzarea intereselor naționale, aducerea ceva pe tavă, nu doar Federației Ruse, dar și altor parteneri pe care-i avem la ora actuală pe plan internațional. Încă o dată repet: relații pragmatice, echitabile, respectuoase, în interesul național al Republicii Moldova”, a spus Aureliu Ciocoi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților