[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe la întrevedere cu Președintele Knesset-ului: Relațiile bilaterale vor fi intensificate
1 Martie

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 1 martie a.c., cu prilejul vizitei sale oficiale în Statul Israel, întrevederi cu reprezentanţi ai Knesset-ului, transmite CURENTUL.

Ministrul Galbur a purtat discuţii separate cu Preşedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein, dar şi cu Vicepreședintele Knesset-ului și Co-preşedintele Grupului de prietenie inter-parlamentară Moldova-Israel, Tali Ploskov.

În cadrul întrevederilor, părţile au salutat stadiul actual al relațiilor bilaterale și colaborarea în domeniul diplomației parlamentare, subliniind că organizarea, în Legislativele ambelor state, a grupurilor de prietenie și dorința de consolidare a legăturilor parlamentare va intensifica dialogul politic bilateral.

Andrei Galbur a apreciat în cadrul discuţiilor cu oficialii israelieni rezultatele cooperării bilaterale în diverse domenii, cum ar fi creşterea numărului de turişti din Republica Moldova cu 57%, în ultimii ani, după abolirea regimului de vize cu Statul Israel, sau angajarea în mod legal a cetăţenilor moldoveni în Israel, după semnarea acordului bilateral cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova.

Vizita Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în Statul Israel este prilejuită de aniversarea primului sfert de secol de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților