[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe: „În viitorul previzibil va avea loc o nouă ședință comună a Guvernelor de la Chișinău și București”
6 Februarie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, efectuează astăzi o vizită de lucru la București și, în urma întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, a avut loc o conferință de presă, informează CURENTUL.

În cadrul întrevederii au fost discutate problemele bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, stadiul interconectărilor energetice și ,totodată, a fost o reuniune de pregătire a unor contacte de nivel înalt.

Ministrul Meleșcanu a menționat că parcursul european al Republicii Moldova depinde, în mod evident, de respectarea angajamentelor sumate de Guvernului de la Chișinău. „Am reiterat disponibilitatea României de a susține Republica Moldova, în continuare, prin dialog politic și prin programe de asistență. România va continua să coopereze cu partenerii europeni, pentru a contribui la menținerea Republicii Moldova pe agenda europeană”, a declarat ministrul român, subliniind că relațiile moldo-române sunt excelente.

La rândul său, ministrul de Externe al Republicii Moldova și-a exprimat recunoștința pentru suportul constant oferit de România. „Nu e vorba de politețe, ci e vorba de sprijin concret. Apreciem că atitudinea României rămâne neschimbată și nu e schimbată de anumiți factori bilaterali,. De asemenea, am stabilit că în viitorul previzibil va avea loc o nouă ședință comună a Guvernelor de la Chișinău și București, la Chișinău. Am constatat, împreună cu domnul ministru Meleșcanu, că dialogul politic excelent a creat condiții comerciale foarte bune, România fiind principalul partener comercial al Republicii Moldova. Ne dorim ca investițiile românești să sporească considerabil, România fiind printre principali investitori ai țării”, a declarat ministrul.

Tudor Ulianovschi a subliniat că Republica Moldova apreciază asistența pentru dezvoltare oferită de România și a comunicat că i-a adresat ministrului de externe al României invitația de a vizita Republica Moldova, pentru a continua dialogul.

De asemenea, ministrul moldovean a transmis la București mesajul Guvernului de la Chișinău: „Orientarea europeană a Republicii Moldova rămâne un obiectiv primordial neschimbat al politicii noastre interne și externe, deoarece exprimă aspirațiile și valorile societății pe care aceasta le împărtășește”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților