[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe anunță despre vizita unei delegații din SUA la Chișinău 
21 Iunie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre o vizită – la Chișinău, în următoarea perioadă, a unei delegații din SUA, informează CURENTUL.

„Am mers la Paris, am avut și o vizită la Strasboug – la Comisia de la Veneția. Săptămâna aceasta am întreprins și o vizită la Washington, în SUA – un partener extrem de important pentru Republica Moldova”, a comunicat Popescu.

În acest fel, ministrul a comunicat despre o deblocare a situației cu privire la asistența financiară.

„SUA a declarat sprijin unanim și foarte puternic pentru noua guvernare de la Chișinău. Am solicitat o prelungire a asistenței pe care o putem primi. Noi am convenit că vom face un efort comun pentru a debloca situația, pentru a reduce gradul de corupție din Republica Moldova – lucru care ne va permite să beneficiem de asistență mai mare”, a declarat Popescu.

Priun urmare, Popescu a anunțat despre vizita unei delegații din SUA – în Republica Moldova. „În curând, în următoarele 10 zile, vom avea o delegație din SUA, care va veni la Chișinău, pentru a evalua în ce domenii prioritare urmează să ne concentrăm pentru asistență”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților