[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe al Turciei vine în Moldova
17 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon anunță că la sfârșitul săptămânii viitoare este preconizată vizita de lucru a ministrului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, în țara noastră, informează CURENTUL.

În același timp, Dodon anunță că, Turcia va livra un set de echipamente Republicii Moldova cu plata în avans a 10% din suma totală, în contextul noului virus.

„Mulțumesc președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan care a acceptat să fie livrate în țara noastră 50 de ventilatoare, achiziționate de Republica Moldova prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale, de la instituția turcă de stat USHAS, cu plata în avans a doar 10% din suma totală, restul banilor urmînd a fi transferați mai tirziu. Menționez că conform regulilor și procedurilor părții turce, plata trebuia să fie efectuată în proporție de 100% în avans”, a declarat oficialul.

„Astfel, în timpul cel mai apropiat țara noastră va beneficia de încă 50 de ventilatoare care sunt de primă importanță în lupta cu COVID-19” – mai spune Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților