[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Economie: „Am deja un carnet întreg de scheme care trebuie eliminate”
23 Iulie

Alături de Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelența Sa, Dereck J. Hogan și Președintele Camerei de Comerț Americane din Moldova, Traian Nichifor, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan a avut o discuție cu peste 60 de oameni de afaceri din comunitatea Camerei de Comerţ Americane din Moldova, informează CURENTUL.

„Întâlnirile de genul acesta sunt ocazii bune pentru ca să-mi construiesc o imagine de ansamblu asupra situației economice din țară. Am auzit despre multe ilegalități, despre scheme economice, organizate și patronate de instituțiile statului. Am deja un carnet întreg de scheme care trebuie eliminate”, a menționat ministrul în cadrul evenimentului.

La rândul său, E.S. ambasadorul Dereck J. Hogan  a menționat că importanța creării unui sistem juridic transparent, creării noilor locuri de muncă, asigurării unei economii competitive va aduce Republica Moldova pe drumul dezvoltării și al prosperității.

În cadrul întrevederii au fost înaintate recomandările și propunerile de colaborare a oamenilor de afaceri cu Ministerul. De asemenea, participanții au abordat problemele cu care se confruntă, printre care se regăsește sistemul judiciar nefuncțional, birocrația, lipsa credibilității sectorului bancar, existența monopolului, dar și lipsa deschiderii din partea autorităților locale și centrale. În acest sens, ministrul Brânzan a precizat că ușa Ministerului Economiei și Infrastructurii este deschisă pentru toți oamenii de afaceri care vor avea nevoie de o îndrumare sau de sprijinul statului. „Suntem aici ca să dezvoltăm, să creăm și să facem totul, ca să trăim într-un mediu normal”, a adăugat ministrul.

La moment, în Republica Moldova își desfășoară activitatea peste 400 întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 527,752 mln lei. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 8 printre țările partenere ale Republicii Moldova.

Cristina Pendea

 

Inapoi la arhiva noutaților