[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Calmâc: „Avem angajamentul ca numărul angajaților în Zonele Economice Libere să se dubleze, în următorii doi ani”
26 Octombrie

Pentru următorii doi ani, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) își propune să extindă numărul de persoane angajate în toate Zonele Economice Libere (ZEL). Declarația a fost făcută de ministrul Octavian Calmâc, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Octavian Calmâc a prezentat rezultatele activității celor 7 ZEL-uri pe teritoriul R. Moldova în 9 luni ale anului curent.

„Numărul angajaților antrenați în aceste zone ajunge la 11 mii de persoane, cu 63% mai mult ca anul trecut. Până la sfârșitul anului ne propunem să crească până la 12 500 oameni.

Avem angajamentul ca, în următorii ani să crească dublu. Aceste cifre se datorează investițiilor făcute, în special – în ZEL Bălți cu toate subzonele.

În luna noiembrie va fi lansată a treia subzonă din ZEL Bălți, cu rezidenți din Germania. Planificăm ca în următorii 2 ani să extindem numărul de angajați în ZEL Bălți cu peste 10 mii, Vulcănești și Otaci – 2 mii”, spune ministrul.

De asemenea, suma investițiilor în aceste Zone Economice Libere a crescut cu 40%.

„Totalul investițiilor ajung la 350 milioane dolari. Peste 62 milioane dolari au fost investite în acest an.

Cele mai multe investiții au fost în ZEL Bălți – 150 milioane, Ungheni și Chișinău – 70 milioane.

Pentru următorii 2 ani așteptăm investiții de 280 milioane dolari.

De asemenea, până la 1 octombrie am avut un volum de profit de 3,7 miliarde de lei, iar până la sfârșitul anului ne propunem să avem 5,1 miliarde lei. Ponderea exportului este de 22%”, a spus Octavian Calmâc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților