[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Brînzan, despre concesionarea Aeroportului: „Statul nu are pârghii legale de a influența lucrurile”
20 August

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, va solicita ca subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău să fie inclus pe agenda de discuții a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Vadim Brînzan afirmă că întoarcerea Aeroportului în posesia statului va fi un proces complex și complicat și poate dura ani de zile.

„MEI a fost informat printr-o scrisoare a noului posesor al Aeroportului despre această tranzacție. Considerăm concesionarea drept un act abuziv comis cu abateri de fosta guvernare. Pe lângă contractul fraudulos, s-au deconspirat și un șir de scheme de corupție. Întoarcerea Aeroportului în posesia statului va fi un proces complex și complicat și poate dura ani de zile. Cât statul se va judeca, cei care au adjudecat Aeroportul vor continua să aibă beneficii în urma concesionării. Statul nu are nici o pârghie legală ca să influențeze lucrurile care s-au întâmplat la Aeroport. Unicul lucru este să ne așezăm la masa de discuții cu noul proprietar și să încercăm să renegociem contractul”, a spus Vadim Brînzan.

În acest context, ministrul a spus că va solicita ca acest subiect să fie inclus pe agenda CSS.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților