[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Apărării: „Vă așteptăm peste 6 luni acasă, tradițional, să ne raportați misiunea îndeplinită cu succes”
3 Iunie

O ceremonie de detașare a celui de-al 11-lea contingent al Armatei Naționale în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo a avut loc astăzi – la Chișinău, informează CURENTUL.

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, s-a referit la rolul militarilor în misiunea din Kosovo. „Misiunea în afara țării nu semnifică doar efectuarea serviciului la distanță, ci este o oportunitate de a reprezenta cu demnitate Armata Națională a Republicii Moldova. Misiunea în Kosovo este deja o tradiție, care, de câțiva ani, permite să detașăm pe cei mai buni”, a precizat Struza.

În același timp, oficialul s-a adresat contingentului. „Eu nu voi obosi niciodată să spun că voi sunteți cei mai buni ambasadori ai Republicii Moldova, voi sunteți cei care duceți în lume drapelul Republicii Moldova. Noi mizăm pe voi. Eu vă solicit să reveniți acasă și să puneți umărul, alături de ceilalți camarazi, la construcția noii Armatei Naționale. Vă așteptăm peste 6 luni acasă, tradițional, să ne raportați misiunea îndeplinită cu succes”, a conchis Sturza.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților