[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Apărării: „De această dată, vom mobiliza echipe de militari prin contract, fără unități de tehnică”
14 Iunie

Potrivit decretului semnat de Președintele Republicii Moldova, militarii Armatei Naționale vor fi mobilizați din nou pentru a ajuta autorităţile în gestionarea crizei legate de evoluția infecției cu COVID-19, transmite CURENTUL. 

Potrivit ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, Armata Națională este pregătită să intervină cu militari implicați în patrulare și supraveghere, așa cum au făcut-o anterior, alături de polițiști și carabinieri.

„De această dată, vom mobiliza echipe de militari prin contract, fără unități de tehnică, care vor patrula pe jos spațiile publice din capitală – parcuri, terenuri de agrement și alte zone mai aglomerate – pentru a monitoriza conformarea populației la măsurile impuse de autorități, inclusiv purtarea măștilor și respectarea distanței sociale, în corespundere cu hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Armata va interveni în strictă conformitate cu legislația în vigoare, pentru ca #împreună, să combatem această epidemie și să fim cu toții în siguranță!

Acționăm în sprijinul dumneavoastră, ajutați-ne să vă protejăm, urmați recomandările transmise de autorități!”, scrie pe o rețea de socializare ministrul Apărării.

Cristina Parfeni 

FB_IMG_1592067783034 FB_IMG_1592067784972 FB_IMG_1592067781368

Inapoi la arhiva noutaților