[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Alexandru Jizdan participă la reuniunea Consiliului Miniștrilor Afacerilor Interne al CSI
20 Iulie

În perioada 19 – 21 iulie 2018, delegația MAI, condusă de ministrul de Interne Alexandru Jizdan participă la reuniunea Consiliului miniștrilor Afacerilor Interne al CSI, care are loc la Baku, Azerbaidjan, transmite CURENTUL.

Din delegație face parte șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, care este și membru al Comitetului executiv al Interpol și Grigore Moga, șeful Direcției urmărire penală a IGP.

Participanţii au abordat subiecte prioritare pe marginea cooperării între Ministerele de Interne şi Poliţia statelor-membre ale CSI, cum ar fi – realizările obținute în cadrul programelor interstatale privind combaterea criminalității. Totodată, au fost examinate aspectele de îmbunătățire a mecanismului de conlucrare și a schimbului de informații în vederea combaterii noilor tipuri de infracțiuni săvârșite pe teritoriul statelor membre CSI.

În intervenția sa, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a făcut o scurtă prezentare a activității MAI din Republica Moldova și a realizărilor obținute datorită colaborărilor cu alte state, în special, unele date cu privire la implementarea practicilor statelor membre CSI, care au servit drept exemplu pentru instituțiile de aplicare a legii de la noi.

Totodată, ministrul a subliniat despre faptul că problemele cu care se confruntă sistemul Afacerilor Interne din Republica Moldova nu sunt diferite decât cele ale altor state. Infracțiunile grave și deosebit de grave și accidentele rutiere provocate de consumul de alcool, criminalitatea cibernetică, violența în familie, sunt doar câteva din problemele majore ale societății asupra cărora este focusată atenția și acțiunile poliției.

Menționăm că, în cadrul reuniunii participanții statelor CSI au semnat un protocol privind modificarea Acordului de cooperare al statelor membre CSI în domeniul combaterii furturilor de automobile și returnării vehiculelor din 25 noiembrie 2005.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților