[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Agriculturii cere Universității Agrare să reducă cheltuielile. Ce solicitări le-a făcut
18 Septembrie

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a solicitat Consiliului de Dezvoltare Strategică Instituțională a Universității Agrare de Stat să se implice la optimizarea cheltuielilor pentru servicii, optimizarea personalului de conducere și cel auxiliar, eliminarea oricărui conflict de interese ce are la bază angajarea în bază de rudenie, să revizuiască oferta educațională a universității conform necesităților pieței muncii, dar și a sectorului privat care activează în domeniul agroalimentar, transmite CURENTUL.

Decizia vine în contextul cheltuielilor mari atestate de minister.

„De exemplu – în luna iunie 2019, Universitatea Agrară a solicitat MADRM-ului achitarea facturilor pentru energia electrică în sumă de circa 365 mii de lei. Totodată, din documentele oficiale de care dispune ministerul reiese că fiecărui profesor îi revine pentru instruire circa 2 studenți, iar fiecărui profesor îi revine un îngrijitor de încăperi/personal auxiliar. În total, universitatea are angajați 57 de portari, 38 îngrijitori de încăperi, alți 44 îngrijitori de WC-uri, 21 de măturători. Cheltuielile de salarizare a personalului auxiliar se ridică la circa 260 mii de lei/lunar. În opinia mea, cheltuielile pentru întreținerea unui student la Universitatea agrară se aliniază celor de la universitățile din occident”, scrie Georgeta Mincu pe o rețea de socializare.

În perioada 2017-2019, Inspecția Financiară a înaintat mai multe prescripții, însă la MADRM – nu s-a găsit nici un plan al universității, de lichidare a iregularităților depistate, iar unii membri ai Consiliul CDSI nici nu erau informați despre iregularități.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților