[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul afacerilor externe și integrării europene, la discuții cu şeful Misiunii OSCE în Moldova. Detalii!
22 Noiembrie

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, în contextul pregătirilor către reuniunea Consiliului miniştrilor afacerilor externe ai statelor participante la OSCE, care urmează să se desfăşoare la Bratislava, în perioada 4-5 decembrie 2019, informează CURENTUL.

În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb larg de opinii pe marginea evoluţiilor recente în procesul de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean, o atenţie aparte fiind acordată reuniunii în formatul „5+2” de la Bratislava din 9-10 octombrie curent. În acest context, a fost salutată iniţiativa Federaţiei Ruse privind reluarea procesului de retragere/distrugere a muniţiilor din depozitele de la Cobasna, fiind subliniată importanţa asigurării unui caracter transparent al acţiunilor care urmează a fi întreprinse.

Cei doi oficiali au ţinut să sublinieze importanţa menţinerii unei dinamici pozitive în procesul de reglementare transnistreană, invocând în acest sens paşii care urmează a fi întreprinşi în viitorul apropiat în vederea realizării agendei de negocieri.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților