[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului: Ungaria este dispusă să-și împărtășească experiența cu RM
13 Septembrie

„Experiența Ungariei spune că dacă doriți să aveți succes în procesul de integrare europeană trebuie să satisfaceți dorințele și necesitățile cetățenilor Republicii Moldova și nu a celor din exterior. Cetățenii sunt ce mai importanți”. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjartó, aflat într-o vizită la Chișinău, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, Péter Szijjartó a declarat că este onorat să se afle la Chișinău și a subliniat faptul că Ungaria a fost mereu un susținător al Republicii Moldova.

„Noi suntem dispuși să susținem exporturile Republicii Moldova, dar și să oferim din experiența noastră, însă noi niciodată nu vom comenta politica internă din Republica Moldova”, a declarat oficialul ungar.

Ministrul de Externe al Ungariei a felicitat Republica Moldova pentru realizarea planului de acțiuni și a dorit mult succes în implementarea reformelor.

„Aveți șanse de accelera procesul de integrare europeană, dar nu trebuie să vă grăbiți, important este ca instituțiile UE să susțină integrarea RM și cetățenii să resimtă schimbările în bine”, a mai spus el.

Péter Szijjartó a exprimat disponibilitatea Ungariei de a semna cu Republica Moldova mai multe acorduri în domeniul agriculturii și securității alimentare.

La rîndul său, ministru de Externe Andrei Galbur a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de Ungaria și a menționat că, în cadrul întrevederii cu omologul ungar, au fost discutate mai multe subiecte de pe agenda bilaterală.

„Am discutat despre reformele ce urmează a fi implementate și am discutat să ni se împărtășească din experiența Ungariei”, a declarat Galbur.

Totodată, ministrul a spus că acum Republica Moldova intră într-o etapă mai dificilă și mai amplă. „Am reușit să avansăm în sens legislativ, acum trebuie să avansăm la implementarea reformelor. Anume aceste rezultate sunt așteptate de populație și de parteneri”, a punctat ministrul de la Chișinău.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților