[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministru lituanian, în RM: „Dorim rezultate concrete în lupta împotriva corupției”
14 Septembrie

O nouă întâlnire a avut loc astăzi între ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur și Ministrul Afacerilor Externe al Republici Lituania, Linas Linkevicius. Oficialii au discutat despre noi colaborări, dar și rezultate, informează CURENTUL.

Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a mulțumit Lituaniei pentru susținerea Republicii Moldova.

„În acest an celebrăm 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre aceste două state. Relațiile noastre de cooperare merg puțin mai departe decât anul trecut, în acest răstimp, am simțit și solidaritatea, dar și sprijinul enorm al Guvernului lituanian. Am discutat tot spectrul relațiilor bilaterale sub aspectul dialogului politic. E important să continuăm calea reformelor, cu alte cuvinte – noi am reușit să abordăm absolut toate subiectele de interes comun, de interes reciproc. Sperăm că dialogul acesta să fie continuat mai departe”, a spus Galbur.

Ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, a mulțumit pentru ospitalitate și a declarat că va susține Republica Moldova și în continuare.

„Republica Moldova este plină de ospitalitate. Trebuie să vorbim despre probleme, mai mult decât despre reușitele de până acum. Moldova a fost prima țară care a recunoscut independența Lituaniei, ca sprijin moral a fost foarte important pentru noi. Pe parcursul acestei vizite am făcut tot ce ne-a stat în puteri și am încercat să primim un tablou cât mai real în cadrul discuțiilor. Urmează să judecăm după fapte, nu după vorbe, dorim rezultate concrete în lupta împotriva corupției, fortificarea instituțiilor europene, consolidarea presei libere și independente, noi rezultate în dosarul – furtul miliardului. Noi vom fi pregătiți să acordăm și în continuare asistență Republicii Moldova”, a spus ministrul.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților