[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministru, către delegația Consiliului Europei: Reforma justiției e prioritatea zero a guvernului
21 Octombrie

„Reforma justiției – prioritatea zero a guvernului de la Chișinău”. Acesta este mesajul pe care viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, spune că l-a transmis la întrevederea cu oficialii Consiliului Europei, membri ai Grupului de lucru de nivel înalt privind reforma justiției, aflați într-o vizită de lucru în țara noastră, informează CURENTUL.

„Am mulțumit delegației Consiliului Europei pentru asistența și expertiza pe care ni le-au oferit prin intermediul Grupului de lucru în procesele de modificare a legislației, inclusiv a Constituției, în ceea ce privește Consiliul Superior al Magistraturii și pe dimensiunea asigurării consolidării statului de drept și al instituțiilor democratice”, se arată în declarația lui Popescu.

Tot el spune că, crearea Grupului de lucru sub auspiciile secretarului general al Consiliului Europei precum și continuarea cooperării fructuoase cu instituțiile naționale confirmă gradul avansat al parteneriatului între Republica Moldova și Consiliul Europei precum și aderența fermă a țării la valorile comune ale organizației.

„Am reiterat că reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt sunt prioritatea zero a Guvernului nostru. Expertiza Grupului de lucru rămâne a fi esențială în procesul de avansare al acestor reforme”, mai spune ministrul.

La final, Nicu Popescu a spus că delegația Consiliului Europei a salutat adoptarea de către Parlament a amendamentelor constituționale și a dat asigurări cu privire la disponibilitatea oferirii, în continuare, a expertizei în vederea realizării obiectivelor punctuale în domeniul justiției.

Cristina Pendea

246505513_604058844080885_3745943172417979893_n

Inapoi la arhiva noutaților