[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministra Sănătății: În ultimele 24 ore, nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul RM cu simptome asociate Coronavirusului de tip nou
26 Februarie

„În ultimele 24 ore, nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului de tip nou. Conform datelor prezentate de colegii de la Poliția de Frontieră, din Italia, au sosit 436 persoane cu rutele directe din Turin, Milan, Roma”. Despre această anunța ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, fiecare persoană este îndemnată să completeze fișa de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.

„În acest context, îndemn cetățenii Republicii Moldova, care revin, inclusiv, din țările unde sunt înregistrate cazuri de infecții cu Coronavirus de tip nou, să conlucreze cu personalul poliției de frontieră, să îndeplinească aceste fișe, să declare istoricul călătoriilor, să treacă verificările de rigoare, astfel, ne protejăm pe noi și pe cei din jur”, a subliniat ministra.

Vezi detalii și cum te protejezi de Coronavirus – https://msmps.gov.md/ro/content/ce-este-un-coronavirus-de-tip-nou-cum-sa-te-protejezi-impotriva-acestei-infectii-intrebari/

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților