[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei a prezentat raportul de activitate: „Am promovat 50 de acte legislative…”
24 Ianuarie

Ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF), Stela Grigoraș, a prezentat raportul de activitate la un an de la învestirea în funcție, transmite CURENTUL.

În raport, Ministra Stela Grigoraș, a enumerat principalele realizări ale Ministerului.

„Pe parcursul unui an am promovat 50 de acte legislative, iar alte 37 de proiecte sunt în proces de elaborare și promovare. Printre acestea se enumeră politici ce vizează copii în situație de risc, victimele violenței în familie, problemele demografice, persoanele cu dizabilități, acordarea ajutorului social, persoanele în etate, salariații, cetățenii care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobîl, concediu paternal, îndemnizațiile adresate familiilor cu copii etc.”.

De asemenea, Ministra s-a referit la reformarea sistemului de pensii.

„Am prevenit ruinarea sistemului de pensii prin noua reformă demarată în acest an, am majorat salariul în sectorul real și indemnizațiile familiilor cu copii, am indexat pensiile cu 10,1% și am îmbunătățit serviciile sociale. Să-ți dorești reforme radicale așa cum a fost reforma sistemului de pensii este insuficient, a fost nevoie de voință politică. Sunt mândră că am reușit să convingem colegii din Guvern și cei din Parlamentul Republicii Moldova că această reformă trebuie promovată acum, fiind una necesară și inevitabilă”, scrie în mesajul Ministrei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților