[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a felicitat procurorii cu prilejul zilei profesionale
29 Ianuarie

Cu prilejul zilei profesionale – Ziua lucrătorului Procuraturii, Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a adresa felicitări și aprecieri pentru activitatea pe care o desfășară.

„Instituția Procuraturii este un pilon important al sistemului de justiție, fiind responsabilă de asigurarea respectării legilor, apărarea drepturilor cetățenilor și a intereselor statului. Însă, de-a lungul timpului, sistemul procuraturii s-a ciocnit cu numeroase provocări, care au dus și la scăderea încrederii cetățenilor în procurori.

Sfârșitul anului trecut a adus mai multe schimbări importante pentru sistem. Odată cu formarea unui nou Consiliu Superior al Procurorilor, începe o nouă etapă în istoria sistemului procuraturii. Am toată încrederea că noul CSP va reuși să consolideze breasla procurorilor, să reseteze sistemul și să asigure buna funcționare a acestuia în interesul cetățenilor. Mai mult decât atât, evaluarea integrității etice și financiare a procurorilor va duce la schimbarea percepțiilor negative ale societății față de sistemul procuraturii.

Astăzi, este un motiv în plus de a conștientiza rolul pe care îl aveți în asigurarea unui stat de drept. Societatea așteaptă de la dumneavoastră rezultate concrete, mai ales pe cazurile de combatere a corupției și cele de rezonanță. Se cer acțiuni coerente, prompte și progrese sustenabile. Aveți toate pârghiile și instrumentele necesare pentru a livra aceste rezultate.

Ministerul Justiției va continua să ofere suport ori de câte ori va fi nevoie. Dar și dumneavoastră trebuie să veniți cu inițiative și soluții pentru diverse probleme care afectează societatea și pentru asigurarea serviciilor de calitate. Procuratura trebuie să devină o instituție exemplu în înfăptuirea justiției, dând dovadă de profesionalism, corectitudine, curaj și responsabilitate. Doar asigurând o justiție corectă și echitabilă pentru toți cetățenii putem avansa pe calea dezvoltării unui stat de drept cu valori europene.

Vă doresc sănătate, împlinirea tuturor aspiraţiilor, succese remarcabile pe plan profesional și recunoștință din partea oamenilor”, menționează ministra Justiției.

Inapoi la arhiva noutaților