[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministra Babuc: „Granturile acestea vor oferi posibilitatea organizațiilor de tineret să dezvolte importante activități”
12 Decembrie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) lansează, astăzi, Programul de Granturi 2018 pentru organizațiile de tineret din țară, transmite CURENTUL.

Ministra Monica Babuc a menționat că granturile acestea vor oferi posibilitatea organizațiilor de tineret să dezvolte importante activități, ce țin de promovarea tinerilor și a sectorului de tineret.

„Pot participa organizațiile de tineret cu persoană juridică și să aibă în componența sa 2/3 din tineri. Aceste granturi pot fi ridicate de organizațiile de tineret cu prioritățile – participarea tinerilor în diverse activități, consolidarea și oferirea unor oportunități sectorului de tineret. Pentru proiectele de nivel regional sumele sunt între 70 și 200 mii de lei. Pentru proiectele naționale și internaționale între 100 și 350 mii de lei.

Proiectul trebuie să fie elaborat timp de 10 luni și să se finalizeze până la sfârșitul anului 2018”, a spus Monica Babuc.

Ion Donea, șeful Direcției Tineret al ministerului, a menționat că marja de participare sunt 20-30 proiecte. „Organizațiile, când vor depune proiectele, trebuie să se uite la criteriile de selecție. Ne dorim ca, în urma aplicării, să avem date din teritoriu, ca să ne ajute să dezvoltăm politici mai eficiente. Trebuie să existe concordanță între obiective și scopuri. Este important ca mecanismul să fie prezentat eficient, să existe monitorizarea acestuia și important este să comunicăm între noi”, a spus Ion Donea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților