[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministra afacerilor externe a Canadei, aflată la Chișinău, s-a întâlnit cu Mihai Popșoi
30 Ianuarie

Vicepremierul Mihai Popșoi a găzduit-o la MAEIE pe ministra afacerilor externe a Canadei, Mélanie Joly. În cadrul discuției oficialii au discutat despre evoluția pozitivă a relațiilor bilaterale, parcursul european al Republicii Moldova și progresele semnificative în implementarea agendei de reforme. De asemenea, s-a discutat despre sprijinul guvernului canadian pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova și creșterea rezilienței sectorului de apărare și justiție.

„Am mulțumit doamnei ministru și autorităților canadiene pentru implementarea unui regim riguros de sancțiuni internaționale împotriva persoanelor fizice și juridice, care subminează statul de drept și securitatea Republicii Moldova.

Împreună cu omologul meu canadian am convenit să avansăm în dialogul privind încheierea unui acord bilateral în domeniul protecției sociale. Or, Republica Moldova are o comunitate mare de cetățeni stabiliți în Canada.

La final, i-am mulțumit doamnei ministru pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, iar doamna ministru ne-a asigurat de tot suportul în acest sens.” – a spus ministrul Popșoi.

Inapoi la arhiva noutaților