Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș a înmânat, în cadrul unui eveniment public, diplomele și premiile câștigătorilor concursului „Pentru o viață activă la orice vârstă” și ai Programului de granturi mici în domeniul îmbătrânirii active, transmite CURENTUL.
Cu aplauze, felicitări, flori, diplome și premii au fost întâmpinaţi cei 8 învingători ai concursului, care au realizări remarcante în domeniile cultural-artistic, meșteșuguri populare, sănătate, educație, sport, activitate civică, voluntariat și agricultură.
Stela Grigoraș i-a felicitat pe câștigătorii concursului menționând că vârsta este de fapt o sursă de înțelepciune, experiență și expertiză extraordinară care este atât de necesară societății, iar în acest sens, ministerul împreună cu societatea civilă și toți vârstnicii din țară s-au angajat plenar de a promova îmbătrânirea activă.
Tot în cadrul aceluiași eveniment, au fost felicitate și 4 ONG-uri care au fost selectate în cadrul concursului pentru Programul de granturi mici în domeniul îmbătrânirii active. La concurs au participat 9 organizații nonguvernamentale care implementează proiecte şi iniţiative cu impact asupra promovării politicii din domeniul îmbătrânirii active la nivel naţional, cât şi regional.
Acestea s-au angajat să promoveze îmbătrânirea activă printr-o serie de acțiuni, prin integrarea vârstnicilor în societatea contemporană, diversificarea și extinderea serviciilor sociale pentru aceștia, îmbunătățirea calității vieții și o existență decentă pentru persoanele vârstnici.
La fel, pentru o reflectare obiectivă a problemelor sociale în reportaje și contribuție la promovarea îmbătrânirii active au fost premiați și 10 jurnaliști din țară. Stela Grigoraș i-a felicitat pentru dedicație, profesionalism și implicare în promovarea proiectelor sociale și a îmbătrânirii active în țara noastră.
Menționăm că, concursul pentru premiul național pentru vârstnici s-a desfășurat în perioada 26 mai – 1 octombrie curent, unde au participat în jur de 65 de vârstnici, care au realizat performanţe deosebite în domeniul cultural-artistic, tehnico-ştiinţific, civic, medicină, antreprenoriat, agricultură, educație, sport, tehnologii informaționale.
Cristina Parfeni