[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Mediului a reacționat la informația despre construcția din Rezervația Țîpova: Lucrările au fost sistate
18 Aprilie
Ministerul Mediului informează că inspectorii de mediu au sistat lucrările încă din luna martie curent. Proprietarul terenului nu deține avizele necesare, respectiv nu este în drept să execute lucrări. Cazul este monitorizat de inspectorii de mediu pentru a asigura respectarea legislației.
Ținem să menționăm că Rezervația peisagistică Țîpova este una dintre cărțile de vizită ale Republicii Moldova, combinând în sine funcții ecologice, cultural-istorice, estetice, fiind o atracție turistică și de pelerinaj cunoscută pe scară largă în Republica Moldova și peste hotarele ei.

Presa a dezvăluit că în această zona s-ar desfășura lucrări de construcție neautorizate ale unui complex turistic. Ecopresa scrie că este vorba chiar de platoul de vedere dinspre satul Horodiște, parte componentă a rezervației Țipova (aflată în gestiunea autorităților publice locale ale comunei Horodiște), care ocupă un teren de 12,29 hectare. Această porțiune este, de asemenea, un sit arheologic, înscris în Repertoriul Arheologic Național al Republicii Moldova. De asemenea, este cercetat în ultimii ani în cadrul unui proiect moldo-german, fiind confirmat potențialul cultural deosebit al locației. În spațiul dat au fost descoperite ruinele unei cetăți geto-dacice, precum și urme ale culturii Cucuteni-Tripolie.

Inapoi la arhiva noutaților