[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Finanțelor reacționează la acuzațiile primarului de Chișinău cu privire la bugetul de stat
3 Ianuarie

În legătură cu acuzațiile primarului general al municipiului Chișinău referitoare la circulara privind aprobarea Legii bugetului de stat, Ministerul Finanțelor, amintește că acest document în fiecare an este transmis imediat după ce Legea bugetului este publicată în Monitorul Oficial, respectând reglementările cadrului legal (art. 58 alin.(1) din Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale nr. 181/2014).

Această Circulară are caracter informativ privind măsurile ce urmează a fi întreprinse de către autoritățile locale urmare a adoptării și publicării Legii bugetului de stat pentru anul 2024.

Cu referire la parametrii bugetari aprobați în Legea bugetului de stat pentru anul 2024, informăm că, pentru bugetul municipal Chișinău, aceștia nu s-au redus, ci s-au majorat. Astfel, volumul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul municipal Chișinău pentru 2024 s-a majorat cu circa 39,5 milioane de lei, față de parametrii care se conțineau în prima circulară din luna august 2023.

 În ceea ce privește politica bugetar fiscală pentru anul 2024, menționăm că, Legea a fost aprobată în iulie 2023, respectând toate procedurile de consultare publică.

Inapoi la arhiva noutaților