[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Finanțelor a lansat consultările publice privind politica fiscală pentru anul 2021
14 Februarie

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a avut o ședință de lucru cu membrii Camerei de Comerț Americane din Moldova. La eveniment au mai participat conducerea Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal, transmite CURENTUL.

În debutul ședinței, Serghei Pușcuța a mulțumit reprezentanților mediului de afaceri pentru interesul manifestat, menționând că Ministerul Finanțelor deja a recepționat mai multe propuneri în acest sens de la asociațiile de business și alte părți interesate. De asemenea, Vicepremierul a declarat că prioritățile politicii fiscale pentru anul viitor sunt simplificarea administrării fiscale, reducerea costurilor de raportare și achitare a impozitelor și taxelor, standardizarea regimurilor fiscale, precum și asigurarea previzibilității în aplicarea impozitelor și taxelor.

La rândul său, Directorul executiv al Camerei de Comerţ Americane din Moldova, dna Mila Malairău a subliniat importanța unor asemenea ședințe de lucru, deoarece prevederile politicii fiscale și vamale sunt de un interes major pentru mediul de afaceri și au un impact mare asupra activității acestuia: „Mulțumim pentru deschiderea de care ați dat dovadă. Multe din ceea ce Ministerul Finanțelor și-a pus ca scop să realizeze de fapt se regăsesc și în propunerile care le-au dat membrii Camerei de Comerț Americane din Moldova”.

În cadrul ședinței, membrii Camerei de Comerț Americane au venit cu mai multe propuneri care urmează a fi examinate în procesul de elaborare a documentului de politici fiscale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților