[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Economiei: Susținerea micului business este o prioritate a instituției
7 Decembrie

Tot ce înseamnă întreprinderi mici și mijlocii și susținerea micului business pentru Ministerul Economiei (ME) și Guvernul RM reprezintă o prioritate. Despre aceasta a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei, Angela Susanu, în cadrul Forumului Economic – Uniunea Europeană pentru Businessul din Republica Moldova, informează CURENTUL.

Angela Susanu a menționat că, acest forum se află la a treia ediție, fapt care vorbește de la sine că interesul și importanța pe care o acordă întreprinderile mici și mijlocii din RM subiectelor abordate sunt destul de prioritare.

„Acordul semnat de RM cu UE este un adevărat salt pentru economia RM, iar în rezultat, UE a devenit nu doar un principal partener comercial, dar și un partener stabil și previzibil. Prin semnarea Acordului de Liber Schimb, care este parte componentă a Acordului de Asociere RM-UE, a fost făcut un pas ferm și decisiv spre o integrare complexă a economiei naționale cu cea a UE. Doresc să reconfirm prioritatea acestui Acord pentru economia națională a republici, ținînd cont că obiectivele urmărite de acestea sunt foarte ambițioase și vizează crearea unei piețe comune dintre RM și UE”, a precizat ea.

Angela Susan  a afirmat că, UE și-a asumat angajamentul de a susține eforturile RM de a aduce legislația națională în concordanță cu aquis-ul comunitar pentru beneficul direct al economiei reale și creșterea competitivității țării.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților