[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Economiei și Infrastructurii este în căutarea unui administrator pentru „Moldova IT Park”
5 Octombrie

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că este în căutarea candidaților pentru funcția de administrator al parcului IT – „Moldova IT Park”, transmite CURENTUL.

Conform art.6 pct.(2) al Legii nr. 77 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, administratorul este desemnat în funcție de către Guvern, la propunerea Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe un termen de 5 ani.

În condițiile în care Ministerul Economiei și Infrastructurii pune accent pe atragerea investițiilor străine și a companiilor din domeniul tehnologiei informației de peste hotare în „Moldova IT park”, persoanele interesate trebuie să aibă experiență de activitate în domeniu, preferabil în cadrul companiilor IT, de promovare a exporturilor sau atragere a investițiilor.

„Administratorul Parcului va trebui să asigure funcționarea eficientă a primului parc IT din Republica Moldova în condițiile legii și interacțiunea cu autoritățile publice. Promovarea ofertei Guvernului pentru sectorul IT și a avantajelor dezvoltării unei afaceri în acest domeniu peste hotare va fi una dintre sarcinile primordiale la această etapă. În același timp, este important să fie asigurată comunicarea cu clusterele internaționale, care ar putea să își extindă investițiile în Republica Moldova. Experianța de comunicare și conectarea la diverse rețele de interacțiune a investitorilor, oamenilor de afaceri și profesioniștilor din domeniu va fi un avantaj”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Până în prezent, peste 280 de companii autohtone și străine din domeniul tehnologiei informației au aderat la „Moldova IT park”. Primul parc IT din țară și-a început activitatea la 1 ianuarie 2018. Acesta a fost fondat pe un termen de 10 ani. În această perioadă, numărul rezidenților parcului urmează să atingă cifra de circa 400 de companii IT, să fie create noi locuri de muncă şi atrase investiții locale şi străine. Printre facilitățile acordate rezidenților parcurilor IT se numără achitarea impozitului unic în mărime de 7% din venitul din vânzări, procedura simplificată de raportare, reducerea la minimum a interacțiunii cu instituțiile statului. De asemenea, rezidenții parcului IT își pot desfășura activitatea chiar și din afara țării.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților