[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii Trupelor de Carabinieri au primit certificatele de participare la cursul de limbă italiană
11 Iulie

Militarilor Trupelor de Carabinieri le-au fost înmânate certificatele de participare în cadrul cursului de limbă italiană, transmite CURENTUL.

Cursul de limbă italiană a avut loc în perioada 15 mai – 5 iulie 2018, şi au participat 35 militari din toate subdiviziunile DTC.

Cursul de limbă italiană face parte din seria de activități menite să ridice profesionalismul Carabinierilor din Republica Moldova, și sunt organizate în baza parteneriatului de colaborare dintre Departamentul Trupelor de Carabinieri și Comandamentul General al Armei dei Carabinieri din Italia.

În perioada mai – septembrie 2018, în baza acestui parteneriat sunt planificate 7 instruiri a militarilor DTC pe diverse domenii de competențe. La momentul actual sunt în proces de desfășurare 3 instruiri ce au loc în Italia, în diverse subdiviziuni a Armei dei Carabinieri.

Reiterăm că procesul de profesionalizare etapizată a militarilor Trupelor de Carabinieri este o etapă importantă în procesul implementării Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020 și Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

14

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților