[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii Armatei Naționale vor participă la exercițiul “Scutul Păcii 2024”
11 Iunie

Armata Națională va desfășura, în perioada 17-28 iunie curent, exerciţiul multinațional „Scutul Păcii 2024”.

Exercițiul are ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC). Militarii vor fi verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor  internaţionale de menținere a păcii, cum ar fi: patrulare, convoiul şi escorta, percheziţia tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securităţii obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical.

Concomitent, Armata Națională va găzdui  Cursul de instruire a evaluatorilor  care are ca scop pregătirea personalului militar privind procedurile și corectitudinea desfășurării evaluării în conformitate cu conceptul OCC.

La cursul menționat vor fi instruiți 37 evaluatori din Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Columbia, Coreea de Sud, Franța, Georgia, Germania, Iordania, Irlanda, Italia, Kazahstan, Malta, Marea Britanie, Maroc, România, Serbia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina.

De menționat că certificarea OCC este o condiţie obligatorie pentru participarea Armatei Naţionale în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, inclusiv KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban.

Armata Naţională a aderat la programul OCC în 2007.

Inapoi la arhiva noutaților