[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii Armatei Naționale vor participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie
30 Octombrie

Militarii în termen din unităţile Armatei Naţionale îşi vor exercita duminică, 1 noiembrie, dreptul de vot în cadrul alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Astfel, ostaşii din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău vor putea vota la secţiile de votare din raza de circumscripţie a unităţii în care îşi îndeplinesc serviciul militar în baza legitimației de serviciu.

Pentru a preveni orice risc de contaminare cu virusul COVID-19 pe parcursul alegerilor, fiecare militar în termen va fi asigurat cu mască de protecție și pix.

În acelaşi timp, conform legislaţiei în vigoare, studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” vor vota în baza buletinelor de identitate, la secţia de votare din cadrul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.

Militarii din cadrul Forţelor de Menţinere a Păcii dislocaţi în Varniţa, Coşniţa şi Cocieri vor merge la secţiile de votare din localităţile în care sunt dislocate subdiviziunile din care fac parte.

Cu referire la militarii prin contract, aceştia vor putea vota la secţiile de votare unde îşi au domiciliul, în baza buletinelor de identitate.

De notat că, în conformitate cu legislația în vigoare și recomandările Comisiei Electorale Centrale, în ajunul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, în unitățile militare a fost creat „Ungheraşul alegătorului” cu toată informația necesară despre concurenții electorali și procedurile de votare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților