[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul „Platinum Lion 2019”
16 Iulie

Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 8-19 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Platinum Lion 2019”, desfăşurat în Baza de instruire Novo Selo din Bulgaria, transmite CURENTUL.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, maior Igor Leviţchi, Armata Naţională a detaşat la ediţia din acest an a exerciţiului 50 de ofiţeri şi sergenţi. Aceştia se antrenează împreună cu militari din Albania, Bulgaria, Georgia, România, Serbia și Statele Unite ale Americii.

Maiorul Leviţchi a menţionat că exercițiul respectiv este unul de nivel batalion şi are ca obiectiv pregătirea participanților pentru misiuni de menținere a păcii și contrainsurgență, creșterea interoperabilității forțelor partenere şi consolidarea relațiilor într-un mediu comun de instruire.

Armata Naţională participă la „Platinum Lion” începând cu anul 2016. Activitatea respectivă este inclusă în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și al Armatei Naționale pentru anul 2019.

De notat că participarea Republicii Moldova la exerciții internaționale constituie un element important în sistemul de instruire al Armatei Naționale, care contribuie la menținerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor și al capacității de luptă a subunităților, asigurând, totodată, pregătirea participării militarilor în misiunile de menținere a păcii în zona de securitate din regiunea transnistreană, operațiunea din Kosovo, misiunile ONU, UE şi OSCE.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților