[ X ]
[ X ]
Militarii Armatei Naționale au donat sânge
13 Iunie

Militarii Armatei Naţionale au donat sânge în cadrul campaniei organizate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Acţiunea a avut loc în perioada 11-12 iunie curent, în toate garnizoanele militare, transmite CURENTUL.

Potrivit şefului direcţiei medico-militare, locotenent-colonel Sergiu Cîrlan, marţi, 11 iunie, 40 de militari din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” şi 60 din Tabăra Militară 142, precum şi 50 de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, au donat voluntar sânge la centrele de colectare amenajate pe teritoriul unităţilor.

Alţi 90 de militari din Brigada de infanterie motorizată “Moldova” s-au alăturat campaniei miercuri, 12 iunie curent.

De notat că circa 1 300 de militari participă anual la campaniile de donare a sângelui pentru completarea rezervelor de sânge, inclusiv ale Armatei Naţionale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, în 2005, să le dedice o zi specială persoanelor donatoare de sânge. Astfel, 14 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților