[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militari ai Armatei Naționale și carabinieri – informați despre planificarea operațională
23 Aprilie

Un grup de militari ai Armatei Naționale şi reprezentanţi ai Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne participă la Atelierul de instruire privind procesul de planificare comprehensivă a operaţiilor, desfăşurat, în perioada 23-25 aprilie curent, la Ministerul Apărării, transmite CURENTUL.

Scopul activităţii este familiarizarea militarilor Forţelor Armate ale Republicii Moldova cu planificarea operaţională în conformitate cu standardele occidentale.

Cei 39 de ofiţeri însuşesc, în cadrul unor şedinţe teoretice, cele mai bune metode şi practici internaționale de planificare a operaţiilor la nivelul statului major multinaţional, fiind instruiţi de o echipă mobilă a Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, formată din militari francezi şi germani.

Atelierul de instruire privind procesul de planificare comprehensivă a operaţiilor se desfășoară al doilea an consecutiv, în conformitate cu Planul de activitate externă a Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale pentru anul 2019.

Cristina Pendea

3 5 6 7 8

Inapoi la arhiva noutaților