[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Mileștii Mici” a lansat o nouă colecție de spumante – „Moldova de Lux”
14 Ianuarie

Combinatul de vinuri „Mileștii Mici” a lansat o nouă colecție de spumante. Este vorba despre colecția „Moldova de Lux” cu nuanțe mai delicate, gust complex și aspect nou, transmite CURENTUL.

„Procesul de producere a vinurilor spumante este unul îndelungat și complex, și începe cu recoltarea celor mai selecți struguri din soiurile Riesling de Rhin, Riton (soi autohton), Sauvignon Blanc și Muscat, doar din viile Mileștii Mici, iar drojdiile folosite la producerea spumantelor sunt selecționate de Institutul „Œnologique de Champagne”.

Produse după vestita metodă Charmat, vinurile spumante trec prin deosebitul proces de fermentare secundară (3-6 luni), ce asigură îmbogățirea vinului într-un mod natural cu CO2, fiind și perioada în care substanțele zaharine sunt transformate în alcool și anhidridă carbonică. Aromele și gusturile de fructe, pomușoare, brioșe sunt obținute pe cale naturală în rezultatul fermentării, pentru că nu folosim arome artificiale sau coloranți.

Vinurile spumante din colecția Moldova de Lux sunt apreciate și la nivel global, precum vinul spumant alb brut, care a fost medaliat în 2020 cu argint la cel mai mare concurs de vinuri spumante din lume, Effervescents du Monde (Franța)”, menționează Combinatul.

Totodată, Combinatul menționează că anul 2020 a fost un an plin de încercări, dar în pofida tuturor provocărilor schimbări importante au loc la Mileștii Mici.

„Am lansat colecția nouă de spumante, am îmbunătățit infrastructura prin introducerea transportului electric și a bicicletelor ca modalitate de deplasare prin beciuri – însă în noul an tindem să realizăm obiective și mai mari!

Cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, prin care a fost susținută vinăria Mileștii Mici, am reușit să schimbăm identitatea vinurilor produse de Mileștii Mici – iar primele rezultate sunt deja vizibile pe noile spumante Moldova de Lux.

Pentru a înțelege cât de calitativ este vinul spumant, atrage atenție la bulele din pahar – cu cât ele sunt mai mici și de lungă durată, cu atât băutura este mai calitativă.

Gusturile și aromele diferite sunt evidențiate prin asocierile gastronomice coresponzătoare. Spre exemplu, vinul spumant rosé dulce poate fi combinat cu o salată de fructe sau înghețată, iar Rosé brut cu fructe de mare și pește – pentru mai multe recomandări gastronomice te îndemnăm să vizitezi pagina de Facebook “Mileștii Mici””, menționează Combinatul.

Cristina Pendea

138962956_409166596972666_440437804075542741_n 138442935_836115823901094_4452912395929996282_n

Inapoi la arhiva noutaților