[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihail Popșoi, în discuție cu parlamentarii americani: „Moldova este sprijinită de buni prieteni”
7 Decembrie

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, aflat la Washington, a avut discuții cu mai mulți oficiali americani.

La întrevederea cu copreședinții Grupului de prietenie cu Republica Moldova din Congresul SUA, Mike Lawler și Deborah Ross, oficialii au vorbit despre reușitele Republicii Moldova în procesele de reformare a țării, asigurarea rezilienței sistemului energetic, dezvoltarea infrastructurii. Vicepreședintele Parlamentului a apreciat cooperarea cu Grupul de prietenie cu Moldova din cadrul Camerei Reprezentanților a Congresului și a exprimat recunoștință pentru cooperarea cu SUA în vederea asigurării agendei de reforme a Republicii Moldova.

„Am convenit să consolidăm parteneriatul dintre organele legislative. Moldova este sprijinită de buni prieteni din Congresul SUA”, a menționat Mihail Popșoi.

Vicepreședintele Parlamentului a avut o întrevedere și cu senatorul american Chris Van Hollen, cu care a discutat despre situația regională, în contextul războiului din Ucraina, sprijinul financiar din partea SUA pentru Republica Moldova, proiectele de dezvoltare, rezultatele alegerilor locale etc. „Pentru Republica Moldova prioritatea absolută este deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2023, iar senatorul Chris Van Hollen ne-a asigurat de tot sprijinul în acest sens”, a spus Mihail Popșoi.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi se află la Washington, în aceste zile, la un eveniment public organizat de Institutul Păcii din Washington.

Inapoi la arhiva noutaților