[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Popșoi, despre vizita și discursul Președintelui Dodon la APCE: „Minicună și irosire a banilor publici”
3 Februarie

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Mihai Popșoi, califică discursul și vizita Președintelui țării, Igor Dodon, la APCE drept o mare minciună, perfidie și irosire a banilor publici, transmite CURENTUL.

Mihai Popșoi a explicat din care considerente a făcut asemenea afirmație:

„Domnul Dodon a fost cu întreg alaiul guvernamental. Banii cheltuiți pentru această călătorie sunt bani irosiți. Rezultatele acestei vizite nu sunt doar incerte, dar și inexistente. A fost o vizită turistică, dar cu mari cheltuieli.

Când domnul Dodon citea discursul în sală era o totală lipsă de interes. Discursul nu a impresionat pe nimeni. Principala minciună a fost că dumnealui este un mare apărătore al drepturilor omului și egalității de gen. Or, domnul Dodon a dat jos un Guvern condus de o doamnă cu miniștri mai multe doamne și a instaurat unul plin de bărbați cu o singură doamnă. Convenția de la Istanbul așa și nu a fost ratificată, iar dumnealui afirmă că a ajuns în Parlament, ceea ce este o minciună.

Domnul Dodon a vorbit frumos și despre democrație și justiție, dar a uitat să spună că este principalul beneficiar al unei majorități mari ai mass – mediei, iar reforma justiției stagnează.

A fost rușinos când a vorbit elogios despre unitatea națională, despre faptul că este Președintele tuturor, or dumnealui este cel care vrea să scoată unioniștii în afara legii și să federalizeze țara.

La capitolul lupta cu corupția a uitat să spună din ce bani își întreține cheltuielile extravagante având venituri modeste. Recapitulând acest discurs și vizită, a fost o mare minciună, perfidie și irosire a banilor publici”, a spus Mihai Popșoi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților