[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Popșoi, acționat în judecată de Prima Doamnă: „Mă amuză”
26 Februarie

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a anunțat că Prima Doamnă, Galina Dodon, l-a dat în judecată pentru defăimare, informează CURENTUL.

Mihai Popșoi a menționat că a fost dat în judecată încă anul trecut.

„Este o situație tragico-comică. Așa se întâmplă că Prima Doamnă, Galina Dodon, încă anul trecut m-a dat în judecată pentru defăimare. Comedia în această situație este că am aflat despre acest lucru când deja eram într-o coaliție cu PSRM – în iunie, dar și la unele recepții ale unor Ambasade, când ne întâlneam cu cuplul prezidențial, ei erau ușor jenați de situație. Cu atât mai comic e că inițial Igor Dodon și avocații ziceau că se va rezolva cazul și totul va fi ok. Eu, fiind convins că aveam dreptate, era firesc ca ei să-și retragă acel demers. Și cam asta era înțelegerea mea. Am aflat abia acum, în decembrie, că în septembrie s-a desfășurat o ședință în lipsa mea, pentru că eu discutasem cu unii din avocații săi, că lucrurile erau rezolvate. Ei bine, acum, în decembrie, m-am trezit cu o nouă citație, lucru care mă amuză pentru că situația e destul de comică”, a spus deputatul.

Potrivit lui, defăimarea a constat în niște declarații la adresa Galinei Dodon.

„Or, în martie anul trecut, în cadrul unui protest în fața sediului PAS, în discuția cu niște activiști civici le spuneam că o coaliție între ACUM și PSRM e foarte dificilă atât timp cât doamna Galina Dodon are dosare penale, lucru pe care eu îl cunoșteam atât din presă, dar și de la unele surse din Procuratură. Comedia acestei situații constă în aceea că, atunci când încercam să construim poduri, să eliberăm țara, erau alte declarații, iar acum e altceva. Sunt curios să văd decizia instanței, deoarece acea declarație a mea era bazată pe informații din presă, pe surse din Procuratură și confirmări de la socialiști”, a mai spus Popșoi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților