[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Popșoi a demisionat din funcția de președinte al Comisiei privind tentativa de puci anticonstituțional
9 Decembrie

Mihai Popșoi, astăzi, își anunță retragerea de la șefia Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, informează CURENTUL.

„Astăzi am depus o cerere prin care am informat conducerea Parlamentului despre faptul că mi-am depus demisia din funcția de președinte al Comisiei”, a comunicat Popșoi, într-o postare pe o rețea socială.

Prin urmare, el comunică motivul demisiei. „Am luat această decizie în legătură cu faptul că recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar actorii principali (ex-judecătorii Curții Constituționale) ai tentativei de Puci Anticonstituțional au prins la curaj și au refuzat să se prezinte la audieri, lucru care împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie curent”, a adăugat Popșoi.

În același timp, el a adăugat: „Sper să nu asistăm la un teatru al absurdului în care viitorul președinte al Comisiei de anchetă să fie din fracțiunea parlamentară a PDM. Îi încurajez pe membrii comisiei deputații Vasile Bolea și Grigore Novac să ducă la bun sfârșit ancheta începută de Vladimir Țurcan – primul președinte al Comisiei de Anchetă. Precizez că în viitorul apropiat, imediat după prezentarea raportului de către viitorul președinte al comisiei, voi prezenta în cadrul unei conferințe de presă un raport de alternativă al Comisiei de anchetă. Voi prezenta toate informațiile de care dispun pentru ca cetățenii să cunoască adevărul despre acea săptămâna de foc prin care am trecut cu toții între 7-14 Iunie, 2019”.

De menționat că, Mihai Popșoi deține și funcția de vicepreședinte a Parlamentului Republicii Moldova.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților