[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Olărescu: „Mă mândresc cu proiectele sociale și de infrastructură pe care le-am implementat sau le-am lansat”
1 Octombrie

Candidatul la funcția de primar al orașului Cimișlia, Mihai Olărescu, pe timpul cât a fost Președinte de raion, a reușit implementarea mai multor proiecte în domeniul public, transmite CURENTUL.

Într-un interviu pentru Gazeta de Sud, Mihai Olărescu spune că în domeniul public cheltuielile trebuie să fie raționale, iar în cel privat veniturile și acțiunile trebuie urmărite riguros.

„În „pielea” de consilier m-am simțit doar la o ședință, când am fost ales președinte al raionului. A fost o provocare mare pentru mine. Am avut o satisfacție deosebită de a face lucruri noi, de a înainta spre un progres comun. Mă mândresc cu proiectele sociale și de infrastructură pe care le-am implementat sau le-am lansat. De exemplu, o bună tradiție, lansată acum doi ani, a devenit donarea de ochelari tuturor persoanelor din raion care au nevoie dar nu dispun de bani suficienți ca să-i și-i cumpere, dotarea cu echipament și mobilier a Spitalului raional, grație unor relații strânse cu mai multe organizații internaționale. De asemenea, am sprijinit construcția și reabilitarea mai multor centre de sănătate din raion. Astfel, a fost reparată capital secția de reabilitare și îngrijiri paliative din cadrul Spitalului raional, a fost finisată construcția Centrului de sănătate din satul Marienfield, precum și multe acțiuni pentru a face viața consângenilor mai bună.

Domeniul privat este tot o provocare. Nu pot să compar aceste două domenii, absolut diferite, dar cu certitudine în ambele este nevoie de creativitate, de forma minții, de o planificare strategică pentru a obține rezultatul scontat. În domeniul public, este foarte important ca cheltuielile să fie raționale, să fie planificate, fiindcă venituri la buget vin în urma plăților contribuabililor. În domeniul privat acțiunile și veniturile trebuie urmărite riguros zilnic, fiindcă dacă greșești calculele riști să dai faliment”, a spus Mihai Olărescu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților