[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu: „Aceasta e dovada că nu CMC hotărăște cine să fie viceprimari”
8 Noiembrie

Președintele Partidului Liberal (PL) a reacționat astăzi, într-o conferință de presă, în urma afirmațiilor făcute de liderul democraților în adresa liberalilor, informează CURENTUL.

Mihai Ghimpu a declarat că în CMC nu este o altă majoritate, decât cea dintre PSRM, PPEM și consilierul PDM.

„Ei au blocat activitatea Primarului general, au făcut show-uri. Primăria nu a fost preluată acum, la numirea viceprimarilor, Primăria a fost preluată de către PDM, atunci când a fost arestat Dorin Chirtoacă și a fost suspendat din funcție. Toată lumea cunoaște că Primăria, Primarului, i-a fost dată în 2015 și nimeni nu este în drept să decidă cine să-i reprezinte, cine să fie Primar. Dovadă este alegea făcută în 2015 și nu jocul, folosind legea, ca după a doua încercare candidaturile la viceprimar să fie semnate de Primarul interimar. În mod conștient, PSRM a retras de pe ordinea de zi subiectul, astfel ca de 2 ori să fie neexaminată chestiunea. Conform Constituției și Legii cu privire la statutul mun. Chișinău, doar Primarul ales este în drept să înainteze candidaturilor viceprimarilor, dar nu cel care deține interimatul. A zis că nu suntem în stare, în CMC nici nu s-au examinat aceste candidaturi – dovadă că nu Consiliul hotărăște, dar Plahotniuc a hotărât cine să fie viceprimari”, a precizat liberalul.

Totodată, Mihai Ghimpu a amintit că, în vara 2017, Dorin Chirtoacă a încercat să numească doi viceprimari, însă PSRM, timp de o lună, nu s-a prezentat la ședințele CMC.

„Jocul PDM a fost făcut anume cu PSRM. Acum încearcă să ne unească, noi niciodată nu am avut nici o tangență nici într-o problemă. Noi am luptat tot timpul cu PCRM și PSRM”, a conchis Ghimpul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților