[ X ]
MIEPO a prezentat raportul de activitate pentru prima jumătate de an. Au fost semnate 68 de contracte de parteneriat
18 Iulie

„Resursele bugetare alocate Organizației de Atragere a Investițiilor și de Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) trebuie valorificate eficient și cu maxim beneficiu pentru dezvoltarea antreprenoriatului și promovarea exportului” a menționat Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei, în cadrul ședinței Consiliului de administrare al bugetului pentru implementarea Programului „Promovarea Exportului”, desfășurată la Ministerul Economiei, transmite CURENTUL.
 
Viceprim-ministrul Octavian Calmîc a apreciat pozitiv raportul de activitate al MIEPO pentru prima jumătate a anului curent și a aprobat programul de activitate prevăzut pentru semestrul II.

Vitalie Zaharia, directorul MIEPO, a prezentat raportul pentru primul semestru al anului curent, menționând că au fost organizate 72 de evenimente cu mediul de afaceri, 68 contracte semnate de parteneriat, 3 proiecte atrase investiționale, iar pentru a doua jumătate a anului MIEPO își propune să desfășoare alte 50 de evenimente de afaceri și mai multe acțiuni pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor.

De asemenea, Vitalie Zaharia a raportat că în perioada vizată în rezultatul evenimentelor organizate, 1 200 de antreprenori au beneficiat de suport din partea MIEPO. Dacă în 2016 MIEPO a susținut participarea antreprenorilor moldoveni la 22 de târguri și expoziții internaționale, atunci doar în prima jumătate a anului 2017 au fost susținuți pentru participarea la 21 de evenimente internaționale. Dacă pe durata anului 2016 au fost semnate 91 de contracte de export, în primul semestru sunt deja 68 de contracte, iar numărul lor până la sfârșitul anului va continua să crească.

Ministerul Economiei și Organizația de Atragere a Investițiilor și de Promovare a Exporturilor din Moldova vor susține în continuare participarea agenților economici autohtoni la expoziții, summit-uri, festivaluri, precum şi tururi informaționale pentru promovarea exporturilor și a investițiilor, care vor avea loc în Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Coreea de Sud, Japonia, Elveția, Marea Britanie şi Republica Moldova ș.a..

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților