[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mesajul unui jurnalist de la București pentru Andrei Năstase, de ziua sa de naștere!
6 August

Jurnalistul de la București, Cătălin Dumitriu, a venit astăzi, cu un mesaj, pentru Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care-și sărbătorește ziua de naștere, informează CURENTUL.

„Fotografia a fost făcută pe 18 mai 2019, în București, pe bulevardul Kiseleff, la orele amiezii. Trecusem, cu doar câteva minute înainte, prin una din cele mai jenante situații din viața mea. Și, tânăr nu mai sunt de multă vreme. Nici eu și nici Andrei Năstase. Eu sunt fumător, iar în drumul nostru către P-ța Victorie, pălăvrăgind și bucurându-ne de vemea frumoasă, eu am fumat, mergând, o țigară. La final, așa cum făceam deobicei, am aruncat mucul țigării pe jos. Acela a fost momentul în care s-a prăbușit Pământul peste mine. Pentru că Andrei, la costum, fără nici un pic de ezitare, s-a aplecat, a luat mucul de țigară de pe jos și a mers cu el în mână preț de mai multe minute, până a apărut în calea noastră primul coș de gunoi. L-a aruncat și mi-a zis doar atât: „Ori de câte ori vom fi împreună și tu vei face tot așa, eu la fel voi proceda!” Doar atât mi-a spus. Abia atunci, deși ne cunoșteam de mai bine de un an de zile, mi-am dat seama, de fapt, cu ce fel de om am de a face. Și pentru că astăzi împlinește niște ani, cu doar unul mai puțini decât ai mei, vreau să spun cititorilor acestor rânduri că Andrei Năstase NU este un „fenomen”. Este un om de o sinceritate, normalitate și o simplitate năucitoare, principial până la obsesie, extrem de exigent și incapabil, dar absolut incapabil să cocheteze cu mediocritatea, indiferent care este aceasta.

Muncește și luptă pentru lucrurile în care crede cu adevărat, necondiționat, fără să aștepte nimic la schimb. Se frământă mult mai mult decât își imaginează unii sau alții, urăște minciuna, trădarea, fățărnicia și mitocănia, iubește oamenii și-l cinstește zilnic pe Dumnezeu prin credința lui.

Andrei Năstase este un atât de rar apostol al adevărului (nu exagerez cu nimic!!!). Este temperamental, câteodată vulcanic dar în același timp echilibrat, rațional și foarte atent la toate detaliile. Cu Andrei nu poți negocia niciodată prostie, nesimțire, obrăznicie, lene și oportunism, așa cum nu poți negocia litera legii, dreptatea omului și dreptul la opinie.

Ceea ce scriu eu aici nu este un laudatio, este doar suma lucrurilor și adevărurilor care nu se spun despre prietenul meu într-o Moldovă acoperită de povara ucigătoare a alegerilor prezidențiale care vor urma.

Andrei Năstase este așa cum este Dinu PlîngăuInga GrigoriuLiviu VovcStela MacariChiril Motpan, Alexandru Slusari, Vasile NastaseIgor MunteanuMaria CiobanuIna GaidăuAliona MandatiiAliona DoroşStela Coseliuc, Maria Ciobanu, Ion Terguţă, Arina Spătaru, Verbițchi RuslanViorica TocariAngela AramaAndrei GhireaTudor GhemuIonela ȚurcanuCristina Jitari și toți cei asemenea lor care, știu sigur, mă vor ierta că nu le-am scris numele aici.

Despre toți acești oameni, despre Andrei, despre colegii și prietenii lui, despre lupta și credințele lor în destinul Republicii Moldova voi scrie o carte, așa cum am stabilit cu Andrei încă de anul trecut. O carte în filele căreia să adunăm cu toții un bob de istorie fără de care identitatea marii națiuni române nu-și poate respira până la capăt suflarea acestui început de secol XXI.

La mulți ani, Andrei Năstase! Ai grijă de tine, de ai tăi și alături de caracterele care te înconjoară, aveți grijă de Moldova și de oamenii ei minunați. Sunteți cei mai frumoși și mai buni oameni pe care-i cunosc. La mulți ani!”, a scris jurnalistul, pe o rețea de socializare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților