[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mesajul lui Ilan Șor către susținătorii săi: „Vă îndemn să vă abțineți de această dată”
5 Octombrie

Primarul de Orhei, Ilan Șor, aflat în arest la domiciliu, a postat un mesaj pe faceboook, prin intermediul avocaților, prin care își îndeamnă susținătorii să nu iasă mâine la protest, informează Curentul.

„Mâine, 6 octombrie, va avea loc următoarea ședință de judecată. Știu că mulți dintre voi planifică să vină în această zi în fața judecătoriei pentru a cere, din nou, eliberarea mea. Din păcate, solicitările voastre îndreptățite nu vor fi însă analizate în cadrul ședinței de mâine, pentru că va începe examinarea cazului meu în fond. În cursul acesteia, eu voi putea să-mi dovedesc nevinovăția. În acest sens, vă îndemn să vă abțineți de această dată, în 6 octombrie, de la manifestări în masă în fața instanței de judecată”, scrie Șor.

Politicianul mai spune că, la 6 octombrie, avocații săi vor înainta o cerere de eliberare a sa din arest la domiciliu în legătură cu faptul că, ieri, Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat în calitate de persoană de încredere a candidatului la funcția de președinte al țării.

„Astfel, în conformitate cu articolele 45 și 105 din Codul electoral al Republicii Moldova, candidatul Inna Popenco, având statut de concurent electoral, se află în condiții inegale în raport cu ceilalți participanți la cursa prezidențială. Iar potrivit articolului 47 al aceluiași Cod, candidatul nostru se confruntă cu obstacole organizaționale.  Sperăm că ședința pentru examinarea cererii respective va începe cât mai curând posibil, iar eu o să vă informez neapărat despre desfășurarea ei. Sunt sigur că, în scurt timp, noi vom putea continua toate inițiativele inițiate pentru îmbunătățirea vieții orheienilor și a locuitorilor întregii țări”, conchide el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților