[ X ]
[ X ]
[ X ]
Merele moldovenești în India, prunele – în Canada
24 Septembrie

În urma negocierilor dintre ANSA și structurile abilitate din India, s-a ajuns la acordul, care prevede exportul merelor moldovenești pe piața acestei țări, una dintre cele mai mari din lume, transmite CURENTUL.

Conform procedurilor stabilite, după încheierea negocierilor partea indiană va transmite în cel mai apropiat viitor la ANSA cerințele fitosanitare de import, pentru ca exportatorii de fructe din țara noastră să identifice și să stabilească relații de colaborare cu importatorii din India, urmând a organiza exportul primelor loturi de fructe moldovenești.

De asemenea, în curând, merele noastre vor fi exportate și în Israel. Primul lot – probă de 100 de kg va fi livrat pentru efectuarea controalelor de rigoare. Totodată, începând cu 1 octombrie, curent prunele în stare proaspătă pot fi exportate în Canada.

Fructele și legumele proaspete crescute de către agricultorii noștri sunt livrate pe adresele importatorilor din 80 de țări: strugurii moldovenești sunt exportați în 20 de state ale lumii, iar prunele – în 16 state. Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene, cu creșteri mari pe piețele din Germania, Italia, Țările Baltice, Cehia, Bosnia și Herțegovina și România.

Pentru accederea produselor moldovenești și pe piețele din alte regiuni ale lumii, ANSA a inițiat negocieri cu mai multe state cu potențial pentru producătorii din țara noastră. În prezent se examinează posibilitatea de export a produselor autohtone în Vietnam, Egipt, Qatar, Bangladesh și Indonezia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților