[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mere moldovenești cu miezul roșu? Da, e real! Cui aparține creația
20 Septembrie

În Republica Moldova, în premieră, a fost creat primul soi de măr cu miezul roșu. Creația aparține Pepinierei Voinești, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, administratorii Pepinierei scriu că soiul este în evaluare, iar rezultatele hibrizilor obținuți sunt așteptați încă din 2010.

„În imaginile de mai jos veți vedea o selecție de măr cu miezul roșu, o creație exclusivă a Pepinierei Voinești. Am așteptat cu mare nerăbdare rezultatele unor hibrizi obținuți încă în anul 2010. Soiul este în curs de evaluare, dar deja demonstrează câteva trăsături foarte interesante. Parametrii senzoriali sunt excelenți, soiul este rezistent la rapăn și făinare. Primii pomi vor fi disponibili în toamna 2020”, se menționează în postare.

Pepiniera Voinești este în prezent unul dintre producătorii cei mai dedicați ideii de dezvoltare și consolidare a culturii nucului în Republica Moldova. Printre principalel activități se numără activitatea de studiu aprofundat al soiurilor de nuc, de adaptare a metodelor de cultură, de introducere a noului sortiment și activitatea publicistică a rezultatelor obținute.

Mai jos vedeți cum arată noul soi de măr:

mar3 mar2 mar 1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților