[ X ]
[ X ]
[ X ]
Meniul deținuților din penitenciarele R. Moldova: Cine beneficiază de mai multe fructe și legume
17 August

În perioada estivală, meniul pentru deținuții din penitenciare nu se modifică. Pe durata sezonului aceștia au un singur meniu, iar fiecare instituție penitenciară întocmește individual meniul zilnic sau săptămânal.

La solicitarea CURENTUL, Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) ne-a spus cu ce sunt alimentați deținuții.

„În anexele Hotărârii de Guvern este stabilită lista produselor cu care sunt alimentați deținuții: pâine, crupe, carne, pește, lapte, zahăr, unt, fructe uscate, legume în asortiment, etc.. Cu suportul organizațiilor non guvernamentale unele instituții de detenție sunt asigurate și cu fructe de sezon (piersici, mere, prune). Deținutele însărcinate, cele care alăptează și bolnavii au un meniu mai variat și mai bogat în vitamine”, se spune în document.

În procesul de procurare a alimentelor anual sunt organizate achiziții publice.

„La procurarea produselor și cantităților acestora, anual se desfășoară achiziții publice, luându-se în calcul numărul deținuților aflați în custodia penitenciarelor. În cadrul procedurilor de achiziții elaborate pot participa toți agenții economici care întrunesc condițiile de bază stipulate în caietele de sarcini în acest sens”, se mai spune în document.

Precizăm că deținuții pot primi colete cu produse alimentare de la rude.

Statul cheltuie pentru întreținerea unui deținut 125 de lei pe zi.

doc penitenciar

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților