[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membru al Consiliului de Integritate: „Suplinirea funcțiilor de conducere a ANI va însemna startul funcționării instituției”
13 Februarie

Membrii Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că lansează concursul pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al ANI, informează CURENTUL.

Membrul Consiliului, Dumitru Țîra, a menționat că, de la finele lunii decembrie, în cadrul instituției, practic, săptămânal au fost organizate ședințe.

„Prioritate se pune pe aprobarea Regulamentului pentru organizarea concursului de președinte și vicepreședinte al Autorității. Suplinirea acestor două funcții va însemna startul funcționării instituției. Practic a fost elaborat proiectul regulamentului, acesta a fost făcut public. L-am consultat cu societatea civilă de specialitate, au fost unele recomandări și au fost luate în considerare la definitivarea acestui document. Astăzi, începând cu ora 14.00, va avea loc ședința Consiliului, în cadrul căreia vom aproba acest regulament și să anunțăm lansarea concursului pentru ocuparea acestor două funcții”, a precizat Țîra.

Dumitru Țîra a mai spus că membrii Consiliului au obiectivul de a monitoriza și ghida Autoritatea Națională de Integritate în modul în care aceasta să-și exercite atribuțiile într-un mod perfect și exemplar.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților