[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membrii unui grup criminal riscă 15 ani de închisoare pentru plantarea și comercializarea drogurilor
16 Iunie

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a membrilor unui grup criminal, constituit din cinci locuitori ai raionului Ungheni, învinuiţi de comiterea infracţiunii de circulaţie ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, în proporţii deosebit de mari, transmite CURENTUL.

Potrivit materialelor cauzei penale, inculpaţii au semănat în grădina unui membru al grupului criminal organizat mai multe plante de canabis, după care au cultivat droguri – marijuana în proporţii deosebit de mari. Ulterior, făptuitorii împărţeau stupefiantele în doze mai mici şi le vindeau persoanelor dependente de consumul de droguri, contra sumelor ce variau între 130 şi 150 lei per gram.

În cadrul urmăririi penale, au fost efectuate mai multe percheziţii în diferite locaţii din raionul Ungheni, satele Rădenii Vechi, Pîrliţa şi Rezina, cercetări la faţa locului, precum şi o achiziţie de control a marijuanei, în rezultatul acestor acţiuni fiind depistate şi ridicate cantităţi deosebit de mari de marijuană, cântare şi seminţe de canabis destinate pentru semănatul ulterior, precum şi alte tipuri de droguri (opiu şi paie de mac).

Inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Investigaţiile pe caz au fost efectuate de către procurorii PCCOCS, în comun cu ofiţerii de urmărire penală din cadrul DGUP a IGP al MAI şi ofiţerii de investigaţii din cadrul INI al MAI.

imagine 1

imagine 2

imagine 3

imagine 4

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților