[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membrii unei grupări criminale condamnați la închisoare pentru condrabandă cu droguri și păstrarea ilegală a armelor
21 Aprilie

Pedeapsă cu închisoare de 14 ani a fost aplicată la data de 12.04.2017 de către instanţa de judecată Chişinău, unui membru al grupării criminale în vîrstă de 32 ani, pentru punerea în circulaţie a drogurilor, contrabandă cu droguri și păstrarea ilegală a armelor și munițiilor, transmite CURENTUL.

Un alt membru al grupării criminale, în vîrstă de 28 de ani, prin sentința judecătoriei Ștefan Vodă din 17 februarie 2017, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Pe banca acuzaţilor au compărut 3 inculpaţi, reţinuţi de către procurorii PCCOCS în luna noiembrie 2015, fiind monitorizaţi de către procurori și ofițerii de investigații ai Inspectoratului National de Investigații pe parcursul a 3 luni de zile.

Activitatea criminală era organizată şi dirijată de către condamnatul în vîrstă de 32 de ani, care anterior a mai fost tras la răspundere penală pentru fapte analogice. Ceilalţi membri aveau roluri bine determinate pentru a asigura transportarea drogurilor în Federația Rusă prin contrabandă, peste frontiera vamală a Republicii Moldova.

Membrii grupului criminal au fost capturaţi în momentul când se deplasau spre punctul de trecere a frontierei vamale Palanca, avînd în autocamion droguri în proporţii deosebit de mari, camuflate printre alte mărfuri, pe care intenţionau să le transporte în Federația Rusă pentru comercializare.

Concomitent forţele de ordine au descins percheziţii şi la domiciliile celorlalți membrii ai grupării criminale, fiind depistate cantități impunătoare de droguri, hașij, cîntare eşectronice, utilizate la cîntărirea şi divizarea drogurilor, aparate de vacum, o armă de foc și mai multe cartușe deținute ilegal.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților